Hizmetlerimiz

SEKTÖRE ÖZEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇÖZÜMLERİMİZLE YANINIZDAYIZ

İşe Giriş Sağlık Raporu

İşveren, iş yerine çalışmak üzere alacağı kişileri işe başlamadan önce muayeneye ettirmekle yükümlü kılınmıştır. Aynı iş yerinde çalıştığı halde çalışan için bir iş değişikliği söz konusu olduğu zaman, çalışan bölüm değiştirdiğinde ve aynı işi bile yapıyor olsa belirli aralıklarla öncelikle muayeneye tabii tutulmaları gerekmektedir. Önlem Akademi olarak işe giriş sağlık raporlarını bünyemizde bulunan uzman iş yeri hekimlerince düzenliyoruz.

Periyodik Sağlık Raporu

Çalışanın kişisel özellikleri, iş yerinin tehlike sınıfı ve işin niteliği öncelikli olarak göz önünde bulundurularak uluslararası standartlar ile işyerinde yapılan risk değerlendirmesi sonuçları doğrultusunda;

- Az tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç beş yılda bir,
- Tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç üç yılda bir,
- Çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde en geç yılda bir defa olmak üzere periyodik muayene tekrarlanır.

Ancak işyeri hekiminin gerek görmesi halinde bu süreler kısaltılır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti öncelikli olarak iş yerlerinde çalışanların güvenliğini sağlamayı hedeflemektedir. Oluşabilecek her türlü hastalık veya kaza durumunun önüne geçmek başlıca hedefler arasında yer almaktadır. Çalışanlar üzerinde güvenliği sağlamak meslek hastalıklarının engellenmesi, ruhsal ya da bedenen zarar görmelerinin önüne geçilmesi çalışma oranında artış göstermektedir. Bu durum iş yerinde İSG yönetmeliğinin önemini fazlasıyla belirtmektedir.

İşyeri Hekimliği Hizmetleri

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6, 7, ve 8 inci maddeleri gereği işverenler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlamakla yükümlülüktür. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri kapsamında yeralan işyeri hekimliği hizmetinin aşağıda belirtilen kriterlere uygun olarak yerine getirilmesi gereklidir. İşyeri hekimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri kapsamında aşağıdaki görevleri yapmakla yükümlüdür.

-Rehberlik
-Risk değerlendirmesi
-Sağlık gözetimi
-Eğitim, bilgilendirme ve kayıt
-İlgili birimlerle işbirliği

Diğer Sağlık Personeli Hizmetleri

Diğer sağlık personeli işyerlerinde mutlaka işyeri hekimi ile beraber çalışır. Çalışanların işe giriş veya periyodik sağlık muayeneleri yapılırken işyeri hekimine yardımcı olurlar. Diğer sağlık personeli genel olarak işyeri hekiminin vakit ayıramadığı evrak takibi ve dokümantasyon faaliyetlerini takip ederler. Çalışanların muayene ve gerekiyorsa aşı tarihlerini, iş sağlığı ve hijyen ile ilgili eğitimlerini takip ederler. İşyeri hekiminin yaptığı bilgilendirme ve eğitim çalışmalarında eğitim dokümanları ve diğer işlemleri yürütürler. İşyerinde bulunan revir veya ilkyardım odasının temizliği ve düzenini takip eder, kullanılan malzemelerin bakım ve temizliğini yaparlar. Ayrıca eksilen malzemelerin tedarik edilmesine de yardımcı olurlar.